Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával.
Adószámunk: 18019807-1-13

NAV-ellenőrzést kaptunk – beszámolunk róla

Javában tombol az adó1%-os kampányok időszaka, mi pedig idén igazán stílusosan kezdtük meg a ráhangolódást az év legfontosabb, mindent eldöntő gyűjtésére: február 8-án egy levéllel a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, miszerint vár ránk egy NAV-ellenőrzés.

Mit vizsgáltak?

A levélből kiderült, hogy a 2016-2020. közötti évek adó1%-os felhasználásainak jogszerűségét fogják ellenőrizni. Ehhez elkérték az összes (!) releváns számlánkat az adott időszakból, és ráadásul a levéllel egyszerre érkezett hozzánk az értesítő, hogy a számlavezető bankunktól már be is gyűjtötték a banktitkokat is érintő információkat.

Meddig tartott az ellenőrzés?

Mindössze pár napos határidőt kaptunk a számlák és a vonatkozó időszak könyvelésének bemutatására, azonban szerencsére a kommunikáció egy része már a NAV-val is folytatható elektronikus úton.

Ennek köszönhetően az értesítés érkezése után kevesebb, mint egy hónappal, március 6-án már az eredményt is tudtuk.

Mi lett a NAV-ellenőrzés eredménye?

Az, hogy minden rendben van. Vizsgálták, hogy megfelelő arányban használtuk-e fel az 1%-okból beérkező összegeket, és azt is, hogy mindent oda könyveltünk-e, ahova való.

Szerencsére a revizorok valóban a munkájukat végezték, és így néhány hét aggodalommal és némi plusz munkával járt csak az egész. Most már „külsős papírunk” is van róla, hogy arra költjük adó1%-os felajánlásaitokat, amire szánjátok.

Mutatunk is két részletet az ellenőrzés jegyzőkönyvéből:

5 teljes év adó1%-os felhasználását vizsgálták….
A vastaggal szedett mondat jelzi a jó hírt: minden rendben, a vizsgálat lezárult.

És ha már 1%…

Továbbra is kérünk, hogy ha teheted, idén is támogasd a motoros mentést adód1%-ával! Erről készítettünk is korábban egy rövid útmutatót. Itt olvashatod el, hogyan tudod ezt megtenni.

Köszönjük!