Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával.
Adószámunk: 18019807-1-13

Toborzó: Ismét jelentkezhetsz önkéntes mentőmotorosnak!

Utoljára 2019-ben hirdettünk toborzókampányt a mentőmotorosok csapatába. Akkori újoncaink most már sikeresen bekerültek a csapatba, vagy közel vannak az első önálló mentőmotoros vonulásukhoz. Ezért a 2023-as szezon előtt most újra megnyitjuk a csatlakozási lehetőséget.

Előzmények

2021-ben Magyarországon egyedülálló módon először indult el önkéntesekkel a balatoni mentőmotoros szezon, és pilot projektként kimondottan jól sikerült. 2022-ben már májustól volt önkéntes szolgálat a Balaton partján, 2023-ban pedig éjszaka és rossz időben egy mentőtiszti kocsival tervezünk bővíteni. Ehhez szükség van még vállalkozó szellemű emberekre a mentőmotorok nyergébe és az autóra is. Egy mentőmotoros felkészülési ideje és a szükséges vizsgák megszerzése általában több hónapos feladat. A szezont még egy tavaszi képzés is megelőzi. Éppen ezért ha szeretnél a mentőmotorosok közé tartozni, arra most van lehetőséged. Jelentkezz hozzánk még február elején, és mi mindenre megtanítunk, amire szükséged lesz.

(A jelentkezési határidő 2023. február 15).

Előzetes követelmények

Vannak olyan feltételei a mentőmotorozásnak, amiket nem lehet pár hét vagy hónap alatt megszerezni. Így olyan jelentkezőket várunk, akik ezeknek már birtokában vannak. Kérjük, akkor jelentkezz hozzánk, ha már rendelkezel az alábbiakkal:

– legalább 2 év hazai sürgősségi ellátásban eltöltött releváns ápolói, mentőtiszti vagy orvosi gyakorlat
– legalább folyamatban lévő nagymotoros jogosítvány – készülj rá, hogy ahhoz, hogy mentőmotorra ülhess, több éves nagymotoros vezetési gyakorlatra lesz szükséged. Viszont „mentőmotoros életút” az autó miatt és a gyakorlat megszerzéséig kezdődhet enélkül is, szigorúan az mtk-n. Később viszont szükséged lesz a nagymotoros jogosítványra, ezért akkor jelentkezz hozzánk, ha legalább már az első vizsgán túl vagy.

– legalább 5.4 vagy 5.5 mentőápolói, orvosi vagy mentőtiszti végzettség
– de folyamatban lévő tanulmányok esetén vagy egyéb releváns sürgősségi végzettséggel is jelentkezhetsz, viszont ekkor hosszabb betanulási folyamatra és több vizsgára kell számítanod.
Az aktív OMSZ-os munkaviszony nem feltétele a jelentkezésnek!

A mentőmotorozás követelményei – mit várunk később?

Ha a fentiekkel rendelkezel, várjuk jelentkezésedet, de számíts rá, hogy a mentőmotoros szolgálataid megkezdése előtt teljesítened kell az alábbiakat:

– PÁV 1. vizsga megszerzése
Safety-Hungary Alap 1. képzés sikeres teljesítése – időpontegyeztetésben és komoly jelentkezők esetében anyagi támogatással is segítünk neked ebben. Azonban télen fedett pályás tréningeken is tanulnak a mentőmotorosok, ennek feltétele ez a vizsga, ezért minél előbb teljesíted, annál többet tudsz velünk gyakorolni.
– Safety-Hungary mentőmotoros vezetéstechnikai vizsga teljesítése – előzetes gyakorlásra lehetőséget adunk, a vizsgád költségét mi álljuk.
– Mentőmotoros szakmai vizsga teljesítése szezonkezdés előtt – előzetes felkészítést kapsz tőlünk az egyszemélyes eljárásrendekből, és a tavaszi képzésünkön lesz lehetőséged a vizsgázásra.

– Mentőápolók esetében gyógyszerkompetencia-vizsga – ha az előzetes feltételeknek megfelelsz, a vizsgát megszervezzük.
– Mentőtisztek esetében D kompetencia megszerzése – ha az előzetes feltételeknek megfelelsz, a vizsgát megszervezzük.

Ha mindent teljesítettél, az első szezonod előtt szekundásként kell vállalnod egy vagy két szolgálatot egy tapasztalt mentőmotorossal, ahol utoljára vizsgázik élesben a kéklámpás motoros és az egyszemélyes ellátói szakmai tudásod. Itt még lesz veled egy régi csapattagunk, aki figyel rá, hogy minden rendben menjen. És nem hagy magadra, bármi is történne.

Ha ez is megvan, tiéd a terep: indulhat az első önálló mentőmotoros szolgálatod önkéntesként, nyáron, a Balaton mellett – szállást és napi egy étkezést biztosítunk, mivel azonban a munkavégzés önkéntes, fizetést sajnos nem.

Hogyan jelentkezhetsz?

Ha az alapkövetelményeket teljesíted, a későbbi feltételek megszerzését vállalod, szívesen motoroznál és mentenél életet a balatoni önkéntes mentőmotoros szolgálat tagjaként, írj nekünk egy e-mailt az info@mentomotor.hu e-mailcímre! Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot Facebook oldalunkon keresztül! Mindenképpen küldj egy rövid bemutatkozást és egy telefonszámot, amin megkeresünk, és megbeszéljük a továbbiakat.

Szakmai önéletrajzot nem feltétlenül kérünk külön, viszont ha csak bemutatkozást küldesz, akkor is szükségünk lesz a működési engedélyszámodra és a releváns végzettségeid főbb adataira.

Vár egy szuper csapat – és a világ egyik legkülönlegesebb munkája!