Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával.
Adószámunk: 18019807-1-13

Toborzó: Jelentkezz MOST mentőmotorosnak!

2022-ben egy megújult mentőmotoros csapattal kezdjük a szezont, aminek Te is része lehetsz! Ehhez azonban most kell jelentkezned.

Előzmények

2021-ben Magyarországon egyedülálló módon először indult el önkéntesekkel a balatoni mentőmotoros szezon, és pilot projektként kimondottan jól sikerült. Ezek az eredmények arra ösztönöznek minket, hogy egy még erősebb 2022-es évre készüljünk. Ehhez szükség van még vállalkozó szellemű emberekre a mentőmotorok nyergébe. Egy mentőmotoros felkészülési ideje és a szükséges vizsgák megszerzése általában több hónapos feladat, a szezont még egy tavaszi képzés is megelőzi. Éppen ezért ha szeretnél a mentőmotorosok közé tartozni, arra most van lehetőséged. Jelentkezz hozzánk még 2021-ben, és mi mindenre megtanítunk, amire szükséged lesz.

Előzetes követelmények

Vannak olyan feltételei a mentőmotorozásnak, amiket nem lehet pár hét vagy hónap alatt megszerezni, így olyan jelentkezőket várunk, akik ezeknek már birtokában vannak. Kérjük, akkor jelentkezz hozzánk, ha már rendelkezel az alábbiakkal:

– legalább 2 év kivonulói gyakorlat az Országos Mentőszolgálatnál (az ápolóként, mentőtisztként vagy mentőorvosként teljesített időszak számít)
– legalább 2 év nagymotoros aktív vezetési gyakorlat + A korlátlan kategóriás jogosítvány (önmagában a jogosítvány sajnos nem mindig jelent gyakorlatot is, ezért számíts rá, hogy meg fogjuk kérdezni, milyen saját motorod van, és mennyit motorozol évente).

– legalább 5.4 vagy 5.5 mentőápolói, orvosi vagy mentőtiszti végzettség (folyamatban lévő tanulmányok esetén is jelentkezhetsz, ha azokat 2022 nyaráig befejezed, és a fenti követelményeknek ettől függetlenül megfelelsz – tehát pl. van már kivonulói gyakorlatod).

Jó hír viszont, hogy az aktív OMSZ-os munkaviszony nem feltétele a jelentkezésnek!

A mentőmotorozás követelményei – mit várunk később?

Ha a fentiekkel rendelkezel, várjuk jelentkezésedet, de számíts rá, hogy a mentőmotoros szolgálataid megkezdése előtt teljesítened kell az alábbiakat:

– PÁV 1. vizsga megszerzése legkésőbb 2022. május 1-ig.
Safety-Hungary Alap 1. képzés sikeres teljesítése legkésőbb 2022. március 30-ig – időpontegyeztetésben és komoly jelentkezők esetében anyagi támogatással is segítünk neked ebben. Azonban télen fedett pályás tréningeken is tanulnak a mentőmotorosok, ennek feltétele ez a vizsga, ezért minél előbb teljesíted, annál többet tudsz velünk gyakorolni.
– Safety-Hungary mentőmotoros vezetéstechnikai vizsga teljesítése – előzetes gyakorlásra lehetőséget adunk, a vizsgád költségét mi álljuk.
– Mentőmotoros szakmai vizsga teljesítése szezonkezdés előtt – előzetes felkészítést kapsz tőlünk az egyszemélyes eljárásrendekből, és a tavaszi képzésünkön lesz lehetőséged a vizsgázásra.

– Mentőápolók esetében gyógyszerkompetencia-vizsga – ha az előzetes feltételeknek megfelelsz, a vizsgát megszervezzük.
– Mentőtisztek esetében D kompetencia megszerzése – ha az előzetes feltételeknek megfelelsz, a vizsgát megszervezzük.

Hogyan jelentkezhetsz?

Ha az alapkövetelményeket teljesíted, a későbbi feltételek megszerzését vállalod, szívesen motoroznál és mentenél életet 2022-ben a balatoni önkéntes mentőmotoros szolgálat tagjaként, írj nekünk egy e-mailt az info@mentomotor.hu e-mailcímre, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot Facebook oldalunkon keresztül! Mindenképpen küldj egy rövid bemutatkozást és egy telefonszámot, amin megkeresünk, és megbeszéljük a továbbiakat.

Vár egy szuper csapat – és a világ egyik legkülönlegesebb munkája!

Köszönjük, hogy ennyien részt vettetek a 9. Mentőmotoros Napon!