Köszönjük 2021-es adó1% felajánlásaitokat!
Mentsünk együtt életet jövőre is! Adószámunk: 18019807-1-13

Segítséget kérünk – Mentsünk együtt életet!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Már hagyománynak számít, hogy egy adománygyűjtő kampánnyal csatlakozunk AdakozóKeddhez. Ez a nap a BlackFriday utáni első kedd, a Giving Tuesday, amikor a vásárlási láz közepén az emberek egy kicsit az adakozásra, a civil szektorra is gondolnak, és támogatnak olyan célokat, amikben maguk is hisznek.

Mi idén egy speciális betegőrző monitort szeretnénk nagyon ápolói önkéntes mentőmotorunkra, ami ha beválik, talán szerepet kap a többi motoron is. Abban kérjük támogatásotokat, hogy ez a cél az elkövetkező két hónapban megvalósulhasson. Segíts te is, mentsünk együtt életet!

Na de mi az a betegőrző monitor?

Ez egy olyan eszköz, amelyet a betegre teszünk, és folyamatosan monitorozza nekünk a legfontosabb vitális paramétereit. Ilyen a beteg vérnyomása, pulzusszáma, véroxigén-szintje, illetve az EKG-görbéjét is látjuk. Kritikus érték megjelenése esetén az eszköz hangjelzéssel figyelmeztet.

Miért lenne ez jó egy ápolói mentőmotoron?

Hasonló dolgokra képes a LifePak15 eszköz is, ami a mentőtisztek és orvosok által használt ALS mentőmotorok rendszeresített eszköze. Ápolóinknak azonban jelenleg csak félautomata defibrillátor áll rendelkezésükre, ami ezekre nem képes.

Gyakran megesik, hogy gyorsaságából adódóan a mentőmotoros egy helyszínen az első ellátó, így több beteggel is kell foglalkoznia. Ez az eszköz például “vigyáz” az elsőként ellátott betegre, amíg a motoros a másodikkal foglalkozik. Emellett felszabadítja ellátóink kezét, így előbb tudnak az ellátással foglalkozni, nem veszik el az időt a folyamatos vizsgálatok. Egy vérnyomásmérés például nagyjából egy perc, de néha többször is kell ellenőrizni. Ezeket a perceket megspórolja egy ilyen monitor.

Kórházi átadásnál is hasznos, hiszen átvihetők róla az adatok. Valamint szállítás közben, ha a motoros kórházba kíséri a beteget, szintén segít a szállításban közreműködő egység tagjainak is.

Pontosan milyen típusú monitort néztünk ki?

Egy Mindray Benevision N1-re esett a választásunk hosszas kutatás után. Ennek alapmodellje a kiegészítők nélkül nagyjából bruttó 1.7 millió forint.

Miért pont ezt az eszközt választottuk?

Mert mindent tud, amire szükségünk van. (Akad olyan konkurense pl., amelyik bizonyos paramétereket nem mutat, köztük akár a vérnyomást, ami különösen fontos).

Mert picike, könnyen elfér a motor dobozában.

Mert IP tanúsítvánnyal rendelkezik, csepp- és porálló, és 1.2 méterig leesés ellen is védett. Ezenkívül a teljes felülete fertőtlenítőszerekkel is tisztítható.

Mert a legnagyobb nyári melegben is szállítható (70°C-os tárolást is kibír), és működőképes is (40°C-ig üzembiztos).

És mert nagy fényereje van, ami szintén jól jön a forró nyári napokon.

Hogyan segíthetek?

Kétféleképpen is támogathatod a gyűjtésünket, egyrészt adományoddal ezen az oldalon keresztül: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/mentsunk-egyutt-eletet-betegmonitorra-gyujtunk-2467

Másrészt pedig úgy, ha a “hírét viszed”: mondd el, miért segítettél nekünk, ezáltal mások is tudomást szereznek célunkról, és ha úgy gondolják, ők is bátrabban támogatnak minket.

Köszönjük, hogy segítesz!

Maradj még egy percre, ha teheted!

Adjukössze kampányunkban betegőrző monitorra gyűjtünk. Segítesz?

Köszönjük!