Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával.
Adószámunk: 18019807-1-13

Segítséget kérünk – Mentsünk együtt életet!

Már hagyománynak számít, hogy egy adománygyűjtő kampánnyal csatlakozunk AdakozóKeddhez. Ez a nap a BlackFriday utáni első kedd, a Giving Tuesday, amikor a vásárlási láz közepén az emberek egy kicsit az adakozásra, a civil szektorra is gondolnak, és támogatnak olyan célokat, amikben maguk is hisznek.

Mi idén egy speciális betegőrző monitort szeretnénk nagyon ápolói önkéntes mentőmotorunkra, ami ha beválik, talán szerepet kap a többi motoron is. Abban kérjük támogatásotokat, hogy ez a cél az elkövetkező két hónapban megvalósulhasson. Segíts te is, mentsünk együtt életet!

Na de mi az a betegőrző monitor?

Ez egy olyan eszköz, amelyet a betegre teszünk, és folyamatosan monitorozza nekünk a legfontosabb vitális paramétereit. Ilyen a beteg vérnyomása, pulzusszáma, véroxigén-szintje, illetve az EKG-görbéjét is látjuk. Kritikus érték megjelenése esetén az eszköz hangjelzéssel figyelmeztet.

Miért lenne ez jó egy ápolói mentőmotoron?

Hasonló dolgokra képes a LifePak15 eszköz is, ami a mentőtisztek és orvosok által használt ALS mentőmotorok rendszeresített eszköze. Ápolóinknak azonban jelenleg csak félautomata defibrillátor áll rendelkezésükre, ami ezekre nem képes.

Gyakran megesik, hogy gyorsaságából adódóan a mentőmotoros egy helyszínen az első ellátó, így több beteggel is kell foglalkoznia. Ez az eszköz például „vigyáz” az elsőként ellátott betegre, amíg a motoros a másodikkal foglalkozik. Emellett felszabadítja ellátóink kezét, így előbb tudnak az ellátással foglalkozni, nem veszik el az időt a folyamatos vizsgálatok. Egy vérnyomásmérés például nagyjából egy perc, de néha többször is kell ellenőrizni. Ezeket a perceket megspórolja egy ilyen monitor.

Kórházi átadásnál is hasznos, hiszen átvihetők róla az adatok. Valamint szállítás közben, ha a motoros kórházba kíséri a beteget, szintén segít a szállításban közreműködő egység tagjainak is.

Pontosan milyen típusú monitort néztünk ki?

Egy Mindray Benevision N1-re esett a választásunk hosszas kutatás után. Ennek alapmodellje a kiegészítők nélkül nagyjából bruttó 1.7 millió forint.

Miért pont ezt az eszközt választottuk?

Mert mindent tud, amire szükségünk van. (Akad olyan konkurense pl., amelyik bizonyos paramétereket nem mutat, köztük akár a vérnyomást, ami különösen fontos).

Mert picike, könnyen elfér a motor dobozában.

Mert IP tanúsítvánnyal rendelkezik, csepp- és porálló, és 1.2 méterig leesés ellen is védett. Ezenkívül a teljes felülete fertőtlenítőszerekkel is tisztítható.

Mert a legnagyobb nyári melegben is szállítható (70°C-os tárolást is kibír), és működőképes is (40°C-ig üzembiztos).

És mert nagy fényereje van, ami szintén jól jön a forró nyári napokon.

Hogyan segíthetek?

Kétféleképpen is támogathatod a gyűjtésünket, egyrészt adományoddal ezen az oldalon keresztül: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/mentsunk-egyutt-eletet-betegmonitorra-gyujtunk-2467

Másrészt pedig úgy, ha a „hírét viszed”: mondd el, miért segítettél nekünk, ezáltal mások is tudomást szereznek célunkról, és ha úgy gondolják, ők is bátrabban támogatnak minket.

Köszönjük, hogy segítesz!