Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával.
Adószámunk: 18019807-1-13

Indul a 2024-es mentőmotoros szezon

Hamarosan újra megjelennek az Önkéntes Mentőmotoros Szolgálat tagjai a Balatonvilágosi Autópályamérnökségen: május 10-zel elindul az idei szezon.

Új motor, új motorosok

2024-nek már egy Transalp is nekiindul velünk: a motort a 2023-ban érkezett adó 1%-os felajánlásokból vettük, köztes lépcsőnek a nagyobb mentőmotorok és a civil motorok közé. Jelenleg átalakítása zajlik, de bízunk benne, hogy a júniustól teljesértékűvé váló mentőmotoros szezonra elkészül majd.

Május 4-én tartottuk „belsős” szezonnyitó gurulásunkat, oda már velünk tartott – a képen egyébként középen bújt el kuratóriumi elnökünk mögé.

Idén annyira sok Újoncunk kezdi velünk az évet, hogy elindítottuk a mentorprogramot is: szinte minden régi motorosra jutott is egy mentőmotoros jelölt. Reméljük, ez a kezdeményezés is segít abban, hogy ők sokáig velünk is maradjanak, és minél jobban beilleszkedjenek az önkéntes mentőmotorosok csapatába.

Új vezetéstechnikai vizsga

2024 a vezetéstechnikában is újítást hozott: jelenleg is zajlanak az újfajta vezetéstechnikai vizsgák, immár két egymást követő napon. Az első nap a szokásos módon a Safety-Hungary telephelyén egy lassabb, technikásabb vizsgarész vár a motorosokat. Ezt követi egy eddig új elem: második nap mindenki megy Kakucsra, és a Ringen – szintén a Safety instruktorainak csapata előtt – megmutatja, mire képes.

És ami a régi: így segíthetsz nekünk 2024-ben

A szezonkezdés eleje még egybeesik az 1%-os kampány időszakával. Idén az alábbi, személyesebb hangvételű videóval készültünk erre a kampányra:

Személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával idén is támogathatod a Magyar Mentőmotor Alapítvány működését, és a legrégebben működő magyarországi mentőmotoros közösséget.

Ehhez az eszja.nav.gov.hu oldalon május 21-ig a 18019807-1-13 adószámot kell megadnod.

Ha ezzel kapcsolatban bővebb információra, több segítségre lenne szükséged, olvasd el korábbi cikkünket – a lényegi információk ugyanazok maradtak.

Ezúton is köszönjük – Mentsünk együtt életet 2024-ben is!