Köszönjük, ha minket támogatsz adód 1%-ával.
Adószámunk: 18019807-1-13

Köszönjük az összefogást – új autót vettünk

2020-ban egy autót kérünk karácsonyra – és nektek hála karácsony után lett egy autónk. Mi pedig ott használjuk, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá. És ránk.

A tavalyi év nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Nem rosszabbul, csak máshogy. A mi életünkben is mindent felforgatott a járvány.

Szerettünk volna az új mentőmotorosokra és képzésükre koncentrálni – képzéseket nem tarthattunk, de az új mentőmotorosok lelkesen vetették bele magukat a járvány elleni védekezésbe a “covid motorokon”.

Szerettünk volna felszerelést cserélni a régieknek, és a sisakokat meg is vettük – de a gyártás és szállítás akadozott, így erre még most is várnunk kell.

Szerettük volna egy nagy, nyilvános sajtóeseményen boldogan bemutatni az elkészült 2+1 új mentőmotort nektek – de nem voltak nyilvános sajtóesemények, viszont olyan korán munkába álltak, hogy sokkal többet találkozhattatok velük út közben.

Szerettünk volna télre átülni a mentőtiszti kocsinkra, és folytatni azt a munkát, amit nyáron végzünk – de egész évben részt vettünk a COVID mintavevős feladatokban is, és most is ezt (is) csináljuk – egy másik autón.

Mikor a szállítandó dolgok mennyisége megnőtt, az idő pedig hűvösre fordult, kölcsönkértünk és kaptunk a Honda Europe-tól egy autót. Egy hibrid Jazzt, mert főleg városban fut, sokat szállít, kicsi, és mivel hibrid, úgy környezetbarát, hogy közben gond nélkül teljesíti 12 vagy 24 órás szolgálatait. 

Időközben rájöttünk, hogy erre a kocsira a jövőben is szükségünk lesz, párhuzamban a motorokkal is, ezért most tavaly év végén Adjukössze közösségi kampányt indítottunk.

Veletek együtt ez is sikerült – méghozzá duplán. A beérkezett összeget egy névtelenséget kérő jóakarónk a kampány végén megduplázta. Így idén a nehéz helyzet ellenére is bizakodva tekintünk az évre – összesen kétszer 3 255 000 forint jött össze, így az autó árán kívül (melynek egy részére a tavalyi egyszázalékos adományokból is tettünk félre) működésünk költségeinek megteremtése is sokkal könnyebbé vált.

Köszönjük!